Dreamer1

Bosnia

Beskonacno

Kažu da postoje osobe koje uljepšavaju sadašnjost i koje nam pružaju ruku da zajedno, sigurnim korakom zakoračimo ka budućnosti. Postoje osobe koje te upotpunjavaju, koje svim tvojim crno-bijelim slikama daju dugine boje, koje se smiju sa svakim tvojim osmjehom i hvataju svaku tvoju prolivenu suzu… Svi smo mi na pola živi bez prijatelja.
Kroz život upoznajemo mnoge ljude za koje mislimo da su nam prijatelji ali njih je malo, zato su tako i vrijedni. Kažu: “na greškama se uči”, i kada se predamo lažnom prijatelju samo dignemo glavu i nastavimo dalje.
Ja sam našla jednu tako vrijednu… Ne samo da imam povjerenja u nju, ja imam povjerenja u svaku njenu pjegicu, u svaki od onih par cm koje je manja od mene… Volim svaku njenu pjegicu i svaki centimetar njene duge crvene kose. Volim je cijelu, baš onako kako prijatelj treba da voli prijatelja, baš onako kako nikad nikog nisam.
I onda dođe trenutak kada mi nije ni do čega, kada mi se ne živi.. I tada je uz mene. Da mi razlog da živim i moje usne razvuče u osmijeh, onako kako samo ona umjje. Pa svo smijanje na časovima i “nezrelost”, svako “dfak ”, svaki izlazak, sve će to biti sačuvano u posebnom djelu srca, u onom gdje uspomene nikada ne prestaju da žive. I konačno mogu reći da želim da je imam zauvijek pored sebe. I kada mi se koža nabora, i kada mi kosa osijedi. Želim da upotpunjava svaki moj novi dan, da mi uljepšava život… i ako nikad ništa za uzvrat nije tražila, dobiće sve x2…
“UVUKLA MI SE ISPOD KOŽE…KOLIKO JE VOLIM, BOŽE.”
Zapamti, sada i zauvijek! ∞