Dreamer1

Bosnia

Našli smo se na onom istom mestu posle skoro godinu dana ne pričanja. Sasvim slučajno. Da nas prošlost i dalje ne kopka svakako bismo prošli jedno pored drugog i niko ni na trenutak ne bi pomislio da smo nekada bili nešto, ali ovako smo ostali da kažemo one prećutane reči koje nas i dalje muče uveče kada svi spavaju.
-I dalje si sama?
-Ma, znaš ti mene.. Uvek se nađe neki kratkotrajni za zabavu, ne upuštam se ni u šta ozbiljno..
-Ili time samo tešiš sebe? Verovatno sjebeš sve i pre nego što počne.
Nisam mu odgovorila na ovu provokaciju, još uvek nije bio pravi trenutak da mu otvorim oči i da mu dokažem da je zapravo on taj koji je zeznuo celu stvar. Umesto toga sam zapalila cigaretu i nasmešila se.
-Vidim, ni da pušiš ne prestaješ. Pretpostavljam da ni alkohol nisi batalila.. Ne valja ti to.
-Mislim da smo već utvrdili da umem da se staram sama o sebi.
-Da, naravno. Hladnokrvna kao i uvek, nije ni trebalo da marim o tebi.
-Da li bi bio ljubazan da mi kažeš kada si ti to mario o meni?, polako sam počinjala da gubim strpljenje
-Pratio sam te do kuće, sprečavao sam te da se truješ..
-To što tebi ne godi dim cigareta i što si se uvek bunio kada bih zapalila u tvojoj blizini ne znači da si brinuo o meni.
-Opet ti isto.. Zašto ne možeš da prihvatiš da si mi značila?
-Zato što nisam. Nisam ni ja toliko hladnokrvna kao što izgledam i meni je potreban neko ko će da vodi računa o meni, neko ko će saslušati sve moje probleme i pomoći mi da ih rešim, neko ko će uvek biti tu. Značio si ti meni mnogo više nego što misliš, samo se nikada nisi potrudio da otkriješ šta se krije ispod površine. I kako onda možeš da mi kažeš da sam ja zeznula stvari? Nisi si čak ni potrudio da me upoznaš malo bolje dok sam se ja s druge strane prilično promenila zarad nas.
Uvukla sam poslednji dim cigarete, on je i dalje ćutao. Krivi sebe, znam to dobro. Mada bolje ni je ni zaslužio, i ja sam se osećala isto tako kada je on meni rekao da ne može više da izdrži sa mnom. Ustala sam ni ne pogledavši ga i produžila dalje srećna što sam barem na ovu priču stavila tačku.